Kutya fotó ötletek – 10 tipp a profi kutya fotóhoz

kutya fotó ötletek

Minden gazdi szeretné megörökíteni a kedvencét akár saját magának, családjának, vagy hogy megoszthassa a közösségi média felületeken. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, összegyűjtöttünk 10 praktikus kutya fotó ötletet, hogy otthon házilag is tudj szuper képeket készíteni kedvencedről.

Kutya fotó ötletek – 10 tipp a profi kutya fotóhoz

1.Készülj fel!

A tervezésnek, felkészülésnek minden feladat esetében fontos szerepe van, nincs ez másként a kutyafotózásnál sem. Találd ki a helyszínt, időpontot, készítsd össze a szükséges eszközöket, fényképező/telefon, jutalomfalat, kedvenc játék, egyéb kellékeket a fotózáshoz. Ha fotózás előtt elviszed sétálni a kutyát, akkor a fotózáskor valószínű nyugodtabb lesz.

 

2. Vigyél magaddal valakit!

Hidd el, el fog kélni a segítség. Figyelned kell a kutyára is, a fényképezőre is, sokkal könnyebb dolgod lesz, ha segít valaki, akár egy családtag, vagy barátod. Közös programnak is jó a fotózás.

kutya fotó térden

3. Használj természetes fényt!

Természetes fényben a legkönnyebb fotózni, ezért először a szabadban próbálkozz a kutya fotózással. De kerüld a déli túl erős napsütést, válaszd inkább az úgynevezett aranyórákat, ilyenkor a legjobbak fényviszonyok a fotózáshoz. Az aranyórák az az időszak, amikor a nap a horizont közelében jár, nem sokkal napfelekelte után, és napnyugta előtt.

kutya fotó napfényben

4. Válassz megfelelő hátteret!

Fehér kutyát lehetőleg ne a hóban próbáld fotózni, szép kutya fotóhoz igyekezz olyan hátteret választani, ahol jól érvényesül a kutya színe.

kutya fotó háttér

5. Szem a lélek tükre

A kutyák a nézésükkel teljesen le tudják venni az embereket a lábukról. Ez az egyik legjobb kutya fotó téma, amit érdemes megörökíteni.

cuki berni pásztor

6. Keltsd fel a figyelmét!

A jó kutya fotóhoz fel kell keltened a kutyus figyelmét. Erre jó eszköz lehet a jutalomfalat vagy a kedvenc játéka.

kutya fotó játék közben

7. Használj rövid záridőt!

Akármilyen jól nevelt egy kutya, nem fog olyan nyugodtan pózolni, mint egy fotómodell. Ez is az egyik nehézsége a kutya fotózásnak. A rövid záridő tud segíteni, hogy ne legyen elmosódott a gép. A sorozatfelvétel is a jó barátod lehet, igaz, így utólag sokat kell válogatni a képek között, de biztos lesz egy-két szuper felvétel.

kutya fotó futás közben

8. Hagyj teret a kép szélén

Komponáláskor a kép szélén hagyjál elegendő üres területet, hogyha a kutya esetleg bemozdul, ne menjen ki a képből. Utómunkában a túl nagy széleket úgyis le tudod vágni.

9. Ereszkedj le!

Az emberek értelem szerűen magasabbak, mint a kutyák, ezért sokszor felülről fotózzák a kutyákat, ami nem feltétlenül mutat jól. Ereszkedj le a kutya szintjére, ehhez kutyafajtától függően guggolnod, hasalnod kell, de hidd el megéri. Csak ne a legújabb Gucci szerelésben menj a kutya fotózásra.

kutya fotó fekszik

10. Türelem szuper kutya fotót terem!

Talán a legfontosabb kellék a szuper kutya fotóhoz az idő, a türelem. Ha elég sokszor próbálkozol biztos, hogy sikerülni fog néhány szuper képet lőnöd.

Kedvencedet nem csak fotón örökítheted meg, hanem kézzel készült kutya portrén is.

Még több kutyafotó ötlet:

error: Content is protected !!