Beszélő kutyás filmek

beszélő kutyás filmek

Mit gondolhatnak a kutyák? Olyan jó lenne belelátni a fejükbe, és megismerni a gondolataikat. Számos beszélő kutyás film készült, amik megpróbálják megfejteni a kutyák gondolatait.

Beszélő kutyás filmek

Itt egy lista a magyar és amerikai, animációs és élő szereplős beszélő kutyás filmekről.

Nicsak, ki beszél most!

Nicsak, ki beszél most! (Look Who’s Talking Now) a Nicsak kibeszél filmek harmadik része, ami 1993-ban készült. A két főszereplő Kirstey Alley és Jonh Travolta, mint a korábbi részeknél is, viszont ebben a filmben az az újdonság, hogy nem csak a gyerekek gondolatait hallhatjuk, hanem a család két új tagja, Bogyó a korcs kutya, és Daphne az óriás uszkár is kommentálja a családi történéseket.

 

Gréti – Egy kutya feljegyzései

Gréti 1986-ban készült magyar animációs film, aminek nem csak az az érdekessége, hogy beszélnek a kutyák, hanem hogy a filmben az emberek, a kutya gazdáinak a beszédéből is csak azokat a szavakat értjük, amit a kutyák is értenek, például „okos kutya”, „gyere ide” stb., a többi szöveg halandzsa, így mindent a kutya szemszögéből látunk, és azt is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a kutyák, vagyis Gréti az emberekről.

 

Kutyák és macskák (Cats & Dogs)

A Kutyák és macskák a 2001-ben bemutatott amerikai-ausztráliai állatos vígjáték, ami a kutyák és macskák ősi ellenségeskedését ábrázolja.  A háborút kutyák és macskák vívják és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica célja a Föld teljes elmacskásítása. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort.

 

Kutyák és macskák: A rusnya macska bosszúja

A Kutyák és macskák: A rusnya macska bosszúja (Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore) a 2010-ben bemutatott amerikai-ausztráliai állatos vígjáték, a Kutyák és macskák folytatása. A kutyák és macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi zajlik előttük. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk, és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai, a kutyák és a macskák között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajthatja a kutyákat és a macskákat. A történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsák.

 

Marmaduke – A kutyakomédia

Marmaduke – A kutyakomédia (eredeti cím: Marmaduke) egy 2010-es amerikai élőszereplős családi vígjáték. A kansasi Phil Winslow  és családja életét alaposan felforgatja Marmaduke, a nagyra nőtt, ám igencsak játékos dán dog. Marmaduke káoszt okoz, ahol csak megfordul. Amikor Phil új állást kap, a család Kaliforniába költözik. A helyzet persze itt sem lesz jobb. Marmaduke szokás szerint rengeteg zűrt csinál, ám a szomszédban lakó afgán agár „hölgy”, Jezebel kedvéért a hajlandó lenne megváltozni.

Gazdátlanul Mexikóban (Beverly Hills Chihuahua)

Chloe megfogta az Isten lábát. Fotómodell gazdája elkényezteti a csivava kutyusát. Tejben-vajban füröszti, ékszerekkel halmozza el. Csoda, hogy Chloénak fejébe száll mindez, és átnéz Papin, a mexikói kertészfiú csivaváján, aki pedig fülig szerelmes belé? Amikor a gazdinak sürgős dolga akad, a fiatal Rachelre bízza a kutyáját, aki amúgy ki nem állhatja. Be is következik a baj, a mexikói kiruccanás alatt Rachel elveszíti az ölebet. Chloe magányosan járja az ismeretlen utcákat, mígnem a kutyaviadalokat rendező bűnszövetkezet kezébe kerül. Szerencsére a bátor német juhászkutya, Delgado a segítségére siet. Közben Rachel, sőt Papi is bekapcsolódik a keresésbe.

 

A kis kedvencek titkos élete

A kis kedvencek titkos élete ( The Secret Life of Pets) 2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amiből megtudhatjuk, hogy mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

 

Kutyavilág (Fluke)

Egy súlyos szerencsétlenség következtében Thomas Johnson autójával egy fának rohan, és egy kiskutya testében tér magához. A kis Fluke számtalan veszélyes helyzetbe keveredik, és közben megismerkedik a hasonló sorsú Rambóval, az egyik telephely őrkutyájával. Fluke-ra időnként rátörnek előző életének emlékei, melyeket összerakosgatva hamarosan rájön, hogy valójában merénylet áldozata lett, és a családja is veszélyben van. Mikor Rambót menekülés közben lelövik, Fluke elhatározza, hogy megkeresi régi családját. A film csodálatos elmélet a a velünk együttélő háziállatok szeretetéről és ragaszkodásáról.

 

Szimat nyomozó

Oh, Heavenly Dog, Chevy Chase főszereplésével 1980-ban készült vígjáték. Browning nyomozót egy rejtélyes ügyfél ügyének kivizsgálásra küldik. Sajnálatos módon azonban keresztülesik egy fiatal nő holttestén, majd halálra szúrják. Amikor a mennyországban felébred, közlik vele, hogy határeset, és csak úgy tudják eldönteni, hol is kell eltöltenie maradék idejét az örökkévalóságban, ha teljesít egy küldetést: visszamegy, és kideríti saját halálát. Kutyaként. Browning tehát egy helyes kutya formájában visszatér, hogy egy négylábú korlátozott képességeivel megoldja saját halálát, megmentse a fiatal lányt, és igazságot tegyen…

 

Volt

A Volt (eredeti cím: Bolt) 2008-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film. A történet főhőse egy kutya, Volt, aki egy szuperkutyát alakít egy kitalált hollywoodi filmsorozatban. Ám egy nap véletlenül elkerül a gazdájától, Pennytől, és útnak indul, hogy megkeresse. Útja során rengeteg veszélyes kalandot él át, új barátokat szerez, bejárja az Egyesült Államokat, hogy megtalálja szeretett gazdáját, és közben rájön arra, hogy ahhoz, hogy egy kutya hős legyen, nincs is szüksége szuper képességekre.

 

101 kiskutya

A 101  kiskutya a Disney egyik klasszikus meséje, ahol Pongó és Perdita a dalmata pár, és kölykeik történetével ismerkedhetünk meg. A dalmata kölykökre szemet vet Szörnyella De Frász, aki elraboltatja a kiskutyákat, és Pongóék elindulnak, hogy visszaszerezzék a kölykeiket.

 

Szimat Szörény, a szupereb

Szimat Szörény a szuper eb, akinél nincsen szuperebb! Magyar televíziós filmsorozat 1988-ból. A történet egy állatok által lakott világban játszódik, aminek lakója a Dogland Yardnál nyomozó kutya, Szimat Szörény. A sorozatban ő és főnöke, a robot Dobermann kapitány old meg különböző bűnügyeket. Az összes férfi szereplő hangját Kern András, a női szereplők hangjait pedig Kútvölgyi Erzsébet szolgáltatta.

 

Melyik beszélő kutyás film a kedvenced?

error: Content is protected !!