A végső kutyanyakörv-kalauz: A tökéletes nyakörv kiválasztása kutyája számára

kutya nyakörv választás

Sok kutyatulajdonos számára a kutyanyakörvnek nem biztos, hogy nagy jelentősége van. De általában sok kutyabarát is úgy véli, hogy a kutyanyakörv nagyon fontos darab a kutya ruhatárában. Sok kutyatulajdonos úgy dönt, hogy alaposan átgondolja, milyen típusú és kialakítású kutyanyakörvet szeretne beszerezni kutyájának. Néhányan úgy döntenek, hogy valami olyat szereznek be, ami stílusos vagy divatos, míg mások olyat választanak, ami tartós és sokáig kitart a kutya nyakán. Bármilyen típusú nyakörvet is keres, ez az útmutató biztosan segít kiválasztani a tökéletes nyakörvet kutyája számára.

MIÉRT VAN SZÜKSÉGE KUTYÁJÁNAK NYAKÖRVRE?

A kutyanyakörv fő funkciója, hogy védelmet nyújtson kutyájának. A kutyanyakörvek lehetővé teszik, hogy címkéket kössön rájuk, hogy az emberek azonosítani tudják kutyája gazdáját, ha elveszne. A kutyanyakörv azt is lehetővé teszi, hogy pórázzal kösd meg a kutyádat, ha rosszalkodik és folyton elszökik előled. A nyakörv és a póráz a kutyádon akkor is nagyon fontos, amikor sétáltatod őket, hogy ne szaladjanak el tőled a forgalomba, és ne kerüljenek balesetbe, vagy akár azért, hogy megakadályozd, hogy más állatokkal verekedjenek odakint.

HOGYAN LEHET TUDNI, HOGY MELYIK A TÖKÉLETES NYAKÖRV MÉRETE A KUTYÁDNAK?

Mielőtt elindulna, hogy megvásárolja a tökéletes nyakörvet a kutyájának, nagyon fontos, hogy tudja, milyen méret illik hozzá a legjobban. A túl szoros nyakörv ugyanis fájdalmat okozhat kutyájának, a túl laza nyakörv pedig azt eredményezheti, hogy kutyája elszakadhat a pórázról, és valószínűleg bajba kerül. Ehhez a feladathoz rugalmas mérőszalagot használhat. Csak tekerje a mérőszalagot a kutyája nyaka köré, a területnek a kutya füle és a kulcscsontja között kell lennie, azon a helyen, ahol a nyakörvet viselni fogja.

Ahhoz, hogy megtudja, hogy a nyakörv tökéletesen illeszkedik-e a kutyájára vagy sem, kösse a nyakörvet a nyakára, és ellenőrizze, hogy van-e elég hely ahhoz, hogy két ujját a nyakörv és a kutya nyaka közé dugja. A nyakörvnek elég lazának kell lennie ahhoz, hogy ne fojtogassa vagy megfojtsa a kutyát, és elég szorosnak is kell lennie ahhoz, hogy ne csússzon át a kutya fején.

A PIACON KAPHATÓ NYAKÖRVEK TÍPUSA:

Itt vannak a piacon kapható nyakörvek típusai.

  • Vízálló nyakörvek: Ha olyan helyen él, ahol az éghajlat hajlamos a csapadékra, akkor olyan nyakörvet kell választania kutyája számára, amely vízálló. A vízálló nyakörvek nem csak nedves éghajlaton, hanem vízi sportokhoz is ideálisak. Ezek a nyakörvek általában könnyen tisztíthatók, és a baktériumoktól és szennyeződésektől is mentesek.
  • Martingál nyakörvek: A Martingale nyakörvek a láncnyakörvek biztonságosabb változatai. Ezeket nevezik tréningnyakörveknek is, és segítenek abban, hogy makacs kutyáját kordában tartsa. A Martingale nyakörvek nagyon biztonságosak a láncnyakörvekhez képest, és kímélik a kutya nyakát. Kisebb az esélye annak, hogy megfojtja legjobb barátját.
  • LED nyakörvek: A LED-nyakörveket akkor érdemes használni, ha nagyon korán reggel vagy késő este, amikor már sötétedni kezd, szeretné kivinni a kutyáját. Ezek a nyakörvek fényvisszaverő csíkokkal vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy kutyája jobban látható legyen az elhaladó autók és gyalogosok számára. Ez biztosítja kutyája biztonságát a sötétben.
  • Standard nyakörvek: A standard nyakörvek olyan normál nyakörvek, amelyeket megvásárolhat kutyája számára. Általában nincsenek rajtuk különleges jellemzők, és különböző változatokban, különböző anyagokkal és csatokkal készülnek.

ANYAGOK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ A KUTYÁD SZÍJÁHOZ:

Nagyon fontos, hogy jól megnézze, milyen anyagból készül a kutyája nyakörve. Az alábbiakban néhány anyagot és azok előnyeit említjük.

  • Bőr nyakörvek: A bőr nyakörv remek választás lehet kutyája számára, ha bőrből készült ajándékot szeretne adni neki. A bőr kutyák nagyon klasszikus megjelenést adnak, miközben nagyon tartósak is. A bőr nyakörvek általában drágábbak más anyagokhoz képest is.
  • Nylon nyakörvek: A nejlon nyakörvek a kutyatulajdonosok másik kedvenc anyaga, főként a különböző minták és színek miatt, amelyekben kaphatók. Bár nagyon vonzónak tűnnek, a nylon nyakörveket nehéz tisztítani, és idővel büdösek lesznek. Más nyakörvekhez képest kevésbé tartósak is.
  • Neoprén nyakörvek: A neoprén egy gumiszerű anyag, amely vízálló, és vízálló kutyanyakörvekben használják. Nylon heveder is van rajtuk, hogy megerősítsék a nyakörvet és erősebbé tegyék. A neoprén nyakörvek drágábbak más anyagokhoz képest.
  • Láncnyakörvek: A láncos nyakörveket csak akkor használják, amikor a kutya kiképzésen vesz részt. Rendelkeznek azzal a kockázattal, hogy megfojtják a kutyát, és valóban károsak lehetnek a kutyára, ha felügyelet nélkül hagyják. Makacs kutyák kiképzésére használják őket, és rendkívül tartósak. Ha láncos nyakörvet vásárol a kutyájának, akkor egy bizonyos fajta pórázt kell vásárolnia, ha azt tervezi, hogy vesz egy ilyet.

Reméljük a cikk elolvasásával tudtunk segíteni a tökéletes nyakörv kiválasztásához a kutyusának.

error: Content is protected !!