Hogyan adj megfelelő életminőséget négylábú barátodnak a városban?

kutya parkban

Városi kutyatartóként sok öröm és kaland vár ránk. Minden sétával új felfedezések, izgalmas szagok és színes hangok várják kedvencünket. Azok a spontán találkozások a parkban más kutyákkal, vagy az öröm, amit akkor érzünk, amikor meglátjuk, hogy mennyire boldog a kedvencünk a szabadtéri játékokban – ezek mind hozzátartoznak a városi kutyatartás élményéhez. De valljuk be, néha nem könnyű a dolgunk. A városi élet zajától és forgatagától a nyugodt pihenés nehezen biztosítható, a sétáltatási lehetőségek korlátozottak lehetnek, és gyakran valósággal küzdenünk kell a megfelelő tiszta, zöld területekért.

Legyen öröm, ne pedig kihívás, a mindennapos sétáltatás

Nem kell, hogy Tarzan legyél, hogy keresztül küzd magadat a városon, de ha szeretnél egy boldog és egészséges kutyát, akkor a napi háromszori sétát nem úszod meg. Minél több játék és interaktív időtöltés vár a kutyusra, annál kiegyensúlyozottabb és boldogabb lesz. Szóval, nem számít milyen az idő odakint, húzd fel a cipőt, és irány a park!

Tiszta kutya, boldog gazdi

A nem éppen tiszta parkok és utcák, a városi szmog, télen a sózott járdák miatt a városban kutyánk hamar piszkos lesz. Annyira biztos, hogy nem akarunk jobban belegondolni, mik kerülnek bele otthon a szőnyegbe, vagy pláne mi történik a higiéniával ha felugrik a kanapéra.

Tehát tetszik vagy nem, de városi kutyát muszáj lesz fürdetni is.  A fürdetés történhet a saját fürdőszobánkban is, nem kevés piszkot és munkát okozva, de mennyivel egyszerűbb ha kényelmesen egy erre specializálódott helyen végezzük ezt, például az egyre több helye elérhető automata kutyamosó kellemes körülményei között!

Szociális élet, nem csak a kutya számára

A szociális alapvető szükséglet kutyáink számára. Mint ahogy az embereknek, nekik is szükségük van társaikra, hogy boldogok, kiegyensúlyozottak és egészségesek maradjanak. Ez nemcsak a testi, de a lelki egészségüket is befolyásolja. Szerencsére a városi környezetben rengeteg lehetőségünk van arra, hogy gazdag és változatos szociális élményeket biztosítsunk kedvencünknek.

Sétáltatni mindenképpen kell a kutyát, és ez az egyik legjobb mód, mind a kutya, mind a gazdi számára a barátkozásra! Egyik ilyen a kutyafuttatók és -parkok látogatása. Ezek a területek kifejezetten a kutyák számára lettek kialakítva, hogy szabadon rohangálhassanak, játszhassanak, és új barátokat szerezzenek. Itt az emberek, a gazdik is megismerhetik egymást, beszélgethetnek, barátságok alakulhatnak ki.

Ha fejleszteni is szeretnénk kutyánk tudását, akkor a kutyaiskolák vagy tréningek is nagyszerű helyek a szociális érintkezésre. Itt nem csak a különböző parancsokat és trükköket tanulják meg a kutyák, hanem az is, hogyan viselkedjenek más kutyák és emberek jelenlétében. Ez hasznos lehet, különösen a fiatalabb vagy kevésbé szocializált kutyák számára

Kutyabarát otthon várjon rá

A nyugodt környezet az otthonunk a menedék kedvencünk számára is. Ezért legyen egy tiszta és kényelmes saját helye, ahol megpihenhet, és ne feledkezzünk meg a biztonsági intézkedésekről sem. Gondolj a kábelekre, a mérgező növényekre, és ha az eb hajlamos a rágásra akkor ne hagyj elöl semmit, amit lenyelhet.

A városi kutyatartás több odafigyelést igényel, de vannak jól bevált módszerek. Biztosítsd négylábú barátod számára a megfelelő mozgást, táplálékot, és ne feledd: ő is igényli a törődést és a szeretetet.

error: Content is protected !!