Egy nem mindennapi barátság

lovas barátság

Ha visszatekintünk, az évszázadok során a lovak mindig is fontos szerepet játszottak az emberek életében.

Gondoljunk csak bele, már a kezdetektől a mezőgazdaságban, a szállításon át mindig nagy segítségünkre voltak a lovak. És utazni is csak az ő segítségükkel tudtunk, akár lovagolva, akár kocsi elé befogva őket.

A lovak azonban mindig is sokkal többet jelentettek az emberek számára mint egy munkaeszköz.

A lovak nagyon intelligens állatok, képesek felismerni ha a lovas feszült és megfelelően reagálnak rá. A ló és ember közötti kapcsolat megmagyarázhatatlan, a bizalmat, tiszteletet és szeretetet egyesíti.

A lovakkal való foglalkozás rendkívül jó hatással van az ember mentális egészségére. A lovak nyugtató hatással bírnak, a lovaglás különösen jó stresszoldó és relaxációs sport.

lóval foglalkozás

Rengeteg terápiába építik be a lovaglást, lovakkal kapcsolatos tevékenységeket.

Tulajdonképpen a lovakkal már gyerekkorunkban kapcsolatba kerülünk legalább a mesék által, hiszen a herceg is fehér lovon érkezik a tündérmesékben és a bátor katonáknak is mindig van egy hű lótársuk.

Igaz ugyan, hogy nem mindenki teheti meg, hogy otthonában lovat tartson, de lovardákban lehetőség nyílik próba lovaglásra, vagy különböző lovas versenyeken nézőként részt venni. De vigyázzunk, sokszor elég egy találkozás hozzá és könnyedén a lovasok táborában találjuk magunkat. 🙂

Ha tartani nincs is lehetőségünk, a lovak iránti tiszteletet és szeretetet otthonunkban is ki tudjuk fejezni,például lovat ábrázoló falmatricákkal. Ezek a falmatricák könnyedén felhelyezhetők. Felrakása nem igényel külön szakembert, mi magunk is egyszerűen fel tudjuk helyezni a kívánt falfelületre. Pénztárcabarát megoldás a dekorálásra, otthonunk bármely szegletét könnyedén díszíthetjük vele. Pár perc alatt igazán otthonossá és különlegessé tehetjük bármely helyiséget. Különböző falmatrica webshopokban széles szín- és méretválasztékban kaphatók így könnyen az otthonunkhoz igazíthatjuk ezeket a falmatricákat. Leggyakrabban lovat, vagy valamilyen lovas tevékenységet ábrázolnak, de a kínálatban megtalálhatók a lovas idézetek is.

lovas idézetek falmatrica

Ha pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy lehetőségünk van lovat/lovakat tartani saját istállóban, akkor annak falát is dekorálhatjuk egy idézettel, mely az ember és lovak közötti különleges kapcsolatot mutatja meg.

A lovas falmatricákat lovasboltokban is feltehetjük, dekorálva ezzel boltunk falait, vagy a kirakatba is választhatunk akár egyedi elképzelés alapján is kirakatba megfelelő matrica alapanyagból.

De nem csak otthonunk falán, ruhánkon is megmutathatjuk, hogy a lovasok táborát erősítjük.

Ezeken az egyedi lovas pólókon különböző lovas idézetek, motívumok és vicces feliratok találhatók. A pólók színét, méretét szabadon megválaszthatjuk. Hordhatjuk saját magunk, vagy adhatjuk lovas barátunknak, rokonunknak, ismerősünknek ajándékba bármilyen alkalomra, akár születésnapra akár karácsonyra.

lovas póló

És ahogy a falmatricánál már említettük lovasboltunk, lovastanyánk dolgozóinak is választhatunk lovas pólót. Ha pedig gyermekeknek tartunk lovastábort akkor természetesen a kicsiknek is adhatunk egyenpólót. Ezt emlékbe is eltehetik, hogy emlékeztesse őket a táborban töltött napokra.

error: Content is protected !!