Állatos idézetek

állatos idézetek, állatszeretet idézetek

Állatos idézetek, állatszeretet idézetek képekkel híres emberektől, íróktól, költőktől, színészektől. Nézd meg az állatos idézetek gyűjteményét és válaszd ki a kedvencedet!

Állatos idézetek

Mindenki, aki valaha szeretett már egy állatot, tudja, hogy milyen csodát adnak ők nekünk.

állat szeretet idézet

Wallace Sife

A fal ember és állat közt könnyen leomlik. Mi mindannyian egy nagy családhoz tartozunk, és ha magányosak vagyunk és boldogtalanok, a távoli rokonok barátságát is szívesen fogadjuk. Ők ugyanúgy szenvednek, ha fáj nekik valami, ők ugyanúgy élelemre, melegségre és egy kis szeretetre vágynak, mint mi, emberek.

Marlen Haushofer

 

Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.

 

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.

Anatole France

Azáltal, hogy szeretjük és megértjük kedvenceinket, talán könnyebben megértjük egymást is.

állatos idézet, megértés

Dr. Louis J. Camuti

Az állatokban azokat az értékeinket látjuk megtestesülni, amelyeket már elvesztettünk- ezért vágyunk társaságukra, érzelmeikre, életörömükre.

Jane Goodall

Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét.

Mahatma Gandhi

 

A hangyák a mikrokozmosz urai. Ha a természetben pihenni szeretnénk, és nekidőlünk egy fa törzsének, az első rovar, amelyik a vállunkra mászik, nagy valószínűséggel egy hangya lesz.

Csősz Sándor

 

A béka az az állat, amelynek ragyás a bőre, sokat ugrál, artikulálatlan hangokat ad ki, de mégse tinédzser fiú.

Nagy-Laczkó Balázs

 

Ahol pandák vannak, ott béke is van.

állatos idézet, panda

Bárki, aki bármely élőlény életét értéktelennek tartja, azzal a veszéllyel néz szembe, hogy előbb vagy utóbb az emberi életet is értéktelennek fogja tekinteni.

Albert Schweitzer

Az állati kommunikáció az esetek túlnyomó részében sokkal egyszerűbb folyamat, mint amilyennek először tűnik.

Miklósi Ádám

Semmitől nem szakad belénk úgy a lélegzet, mint amikor testközelbe kerülünk a világ leghatalmasabb állatával.

állatos idézet, oroszlán

Kath Stathers

Az állat közvetlenebbül reagál, őszintébben, nyíltabban tükröz, mint az ember.

Hegedüs Géza

Nincs okos vagy buta állat, mert valamennyinek megvan a magához való esze, és használja is, amennyire tudja. Talán csak az ember az egyetlen olyan élőlény, akire ez nem mindig jellemző.

Nemeskürty István

 

Az állatoknak is vannak emberi tulajdonságaik: marják egymást.

Ferdinand Dvorín

A madarak minden reggel teli torokból üvöltve, pokoli iszonyattól tombolva figyelmeztetnek bennünket az igazságra, csak sajnos nem tudunk madárul.

Kurt Cobain

Az élet védi önmagát, bármilyen kicsi is. Minden állat vad és veszélyes. Talán nem öl meg, de biztosan sebet ejt rajtatok.

Yann Martel

 

Az állattartók jobb egészségnek örvendenek, és tovább élnek. A szeretet kifejezése mindig boldogabbá és egészségesebbé tesz.

állatos idézet állattartó

Mieshelle Nagelschneider

 

Az állatok tényleg hasonlítanak a gazdájukra. A kutyám is utálja, ha dolgozni megyek.

Az állatok csodálatos lények, szebbnél szebb jellemvonásokat fedezek fel bennük, és még a modoruk is kitűnő. Sohasem bosszúsak, sohasem éreztetik velem, hogy terhükre vagyok. Mosolyognak, csóválják a farkukat (ha van), és mindig hajlandóak egy kis vidám csevegésre vagy kirándulásra vagy bármire, amit indítványozok. Úgy látom, igazi gentlemanek. Az utóbbi napokban nagyon jól mulattam velük, néha még a magányomról is megfeledkeztem.

Mark Twain

Az állatok szeretete az egyetlen szeretet, amelyben az ember sohasem csalódik.

állatos idézet, szeretet, macska

Krasznahorkai László

A boldogságot (…) sehol máshol nem lehet olyan remekül megfigyelni, mint a kölyökkutyáknál, a kismacskáknál és a bárányoknál, akik épp ugyanolyan önfeledtséggel játszanak egymással, mint az embergyerekek.

Dick Swaab

Azok az emberek, akik nem szeretik az állatokat, az embereket sem tudják.

Kedi – Isztambul macskái

Ha az állatoknak nem lenne tudatuk, az csak annyit jelentene, hogy nem tudnak gondolkodni. Tudatalattival ugyanakkor minden faj rendelkezik, és mivel ennek irányító jelleggel be kell avatkoznia, minden állatnak szükségképpen vannak érzelmei is. Az ösztönös anyai szeretet tehát semmiképp sem lehet alacsonyabb rendű, ugyanis másfajta anyai szeretet egyáltalán nem létezik. Az egyetlen különbség állatok és emberek között az, hogy mi, emberek az anyai szeretetet (és más érzelmeket is) képesek vagyunk tudatosan mozgósítani – például örökbefogadás esetén.

Peter Wohlleben

Miért pazarolna a varjú energiát olyasmire, ami nincs a hasznára? Az evolúció kemény játszmája az összes haszontalan tevékenységforma elhagyását követeli, és mindazokat kilöki a versenyből, akik ebben az értelemben nem elég hatékonyak. Mi, emberek azonban már rég nem tartjuk magunkat ehhez a látszólag megingathatatlan törvényhez, mert – legalábbis a tehetősebb országokban – fölös energiával rendelkezünk, amit pusztán szórakozásra is fordíthatunk. Miért lenne ez másképp egy intelligens madárnál, amely már elegendő élelmet raktározott el télire, így kalóriáinak egy részét szórakozásra és játékra pazarolhatja?

Peter Wohlleben

Mindig lebilincselő számomra elképzelni, hogy minden állatfaj egészen másképpen látja és érzékeli a világot, és hogy ennek megfelelően százezerszám léteznek különböző világok.

Peter Wohlleben

Nem igazságos, hogy az emberek a mennybe mennek, az állatok pedig nem, mert az állatok sokkal kedvesebbek, mint nagyon sok ember.

állatos idézet, mennybe megy

Francine Rivers

Minden állati mozgás közül a repülés a legkifinomultabb… az a tény, hogy egy súllyal és tömeggel rendelkező lény az ágyúgolyóétól alig valamivel elmaradó sebességgel, magától tud szállni a légben, csodálattal tölti el az elmét.

James Bell Pettigrew

Melyik állatos idézet a kedvenced

error: Content is protected !!